Про це він розповів у своєму блозі.

«Дуже вигідна позиція. Ну, і пан Шольц завжди був вкрай обережним щодо військової допомоги Україні. Ми пам'ятаємо, як напередодні вторгнення нам надали лише 5 000 шоломів, і потім багато часу витратили, щоб Німеччина почала наповну вже допомагати Україні, враховуючи її величезний потенціал», - зазначає Максим Ялі.

Водночас він зауважує, що Німеччина насправді ж серед європейських країн постраждала найбільше економічно через російську-українську війну, адже взагалі її модель будується на дешевих російськи енергоносіях. Тому, констатує експерт, коли після вторгнення зросли ціни на газ, багато німецьких компаній навіть зробили релокацію до США.

А Шольц, констатує він, тримає руку на пульсі, він завжди був обережний, йому ще й переобиратися, і він продовжує розмови з путіним. Отож, пояснює експерт, Німеччина дивиться на США у плані поставок зброї Україні, що там зміниться після президентських виборів, чи будуть якісь перемовини із росіянами, словом, треба якось балансувати.

«Ви ж маєте розуміти, що кожна країна переслідує власні інтереси і будує варіації можливих домовленостей, відносин із цією ж самою росією вже після завершення принаймні цієї фази російсько-української війни. І, звичайно, вони свої кроки вибудовують відповідно до цих очікувань», пояснює Максим Ялі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фрейн розповіла, чи вирішиться наш конфлікт із Польщею на кордоні.

Також Знай.ua писав про те, що Мамулашвілі розповів, чому ЗСУ довелося вийти з Авдіївки.