Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, пакет допомоги від США на 300 млн – це дуже добре, але суттєво він не змінить ситуації на полі бою. Як він пояснює, ця допомога закриє оперативні потреби, тобто залатає дірки, десь вирішить питання з підвезення боєкомплекту, із забезпечення засобами ППО, це теж важливо.

«Українські війська ось цією допомогою, яка зараз є, з нестачею боєприпасів, снарядів дивують усіх у світі. Повірте мені, тому що багато хто думав, що після захоплення Авдіївки ворог зможе дуже швидко розвинути темп операції і просуватися стрімко до Покровська, можливо, ще кудись. Але я говорив про те, що, попри труднощі, українським військам вдасться стабілізувати ситуацію на цьому напрямку, що вони і роблять, по-справжньому творячи дива», - коментує Олександр Мусієнко.

Далі, розповідає він, інтенсивність атак ворога поступово буде йти на спад, почнеться період, коли їм треба буде перегруповуватися, передислоковуватися і готуватися до поновлення наступальних дій. І до цього, констатує експерт, треба готуватися і ЗСУ вже зараз.

«Ту допомогу, яка надходить, яка може прийти від Сполучених Штатів і від Чехії, від Європи, ми можемо планувати на другу половину 2024 року, це щонайменше. Перша половина – все, вона остаточно втрачена в питанні цього забезпечення, зміни ситуації. Дійсно є певна підтримка, вона надходить, це дало можливість протриматись, але», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе заявив, що надії на політичну опозицію сім’ї Навального марні, у росії такі справи довго не живуть.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, що може переконати Шольца дати Україні Taurus.