Про це вона розповіла у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Ми дуже багато спілкуємося між собою, у різних країнах різні умови, різні політичні настрої, але більшість сходиться до того, що ми, українці, хочемо брати участь у долі, у політичній ситуації, у стабілізації ситуації, яка зараз є в Україні. Тобто більшості людям, які об'єдналися в громадські рухи, спілки, об'єднання, не байдуже на те, що відбувається. Ми хочемо повернутися в Україну, ми хочемо зрозуміти, які умови будуть для цього повернення», - розповідає Олеся Тарасенко.

Так, констатує вона, європейські держави кажуть, що допоможуть із переїздом в Україну, якщо біженці не змогли асимілюватися, інтегруватися, але виникає питання, що для цього зробить наша держава. І умови повернення додому, підкреслює гостя програми, – це ціль Світового конгресу українських біженців.

За її словами, 26-28 березня у Римі відбудеться засідання організації, на яке вони запросили керівників українських громадських організацій та спілок, які зареєстровані та працюють за кордоном, а також українських політиків, зокрема і Олену Зеленську. Як пояснює громадська діячка, вони хочуть, щоб ці збори стали початком спільного обговорення та розробки стратегії повернення українських біженців назад до України.

«Неможливо створювати цю програму, знаходячись в Україні. Це повинен бути саме діалог, і діалог між громадськістю, між роботодавцями України, між профспілками, і, звичайно, владою. Тобто такий трипартизм із залученням громадськості, яка знаходиться за кордоном. І саме спільно ми зможемо розробити таку програму підтримки для українських біженців щодо повернення», - пояснює Олеся Тарасенко.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кушнір пояснила, що робота ТЦК і ВЛК вимагає серйозної перевірки, тому що, окрім корупції, там ще роль грає суб’єктивний людський фактор.

Також Знай.ua писав про те, що Стелла прокоментувала ситуацію у Курській області і заявила, що там росіяни щось дуже оберігають, але частково втратять.