Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

За словами експерта, із портами у нас дуже гарні новини, Україна домінує у Чорному морі, а 30% військових кораблів росії знищили наші надводні дрони. Якщо ж говорити про цифри, зазначає він, то у лютому ми відвантажили 8 млн тон продуктів, із них 5,2 млн агропродуктів, і це дуже крутий показник.

«Сьогодні працюють порти дуже круто. І хочу сказати, що наші союзники почали нас фінансувати і почали страхувати кораблі, які дійшли в одеські порти, це дало дуже потужний поштовх, це дуже підштовхнуло наші порти, і вони почали приймати кораблі. Сьогодні відбувається відвантаження дуже круто», - підкреслює Георгій Біркадзе.

Також експерт зазначає, що у 2023 році Україна відвантажила 60 млн тон зерна і 80 тон аграрій, і більше всього ми відвантажили кукурудзи. Тому, констатує він, наші порти працюють сьогодні дуже потужно.

«Але вважаю, що нам потрібно сьогодні запускати також і інші порти. Ми знаємо, що у нас є також дуже потужні 3-4 порти, і сподіваюсь, що найближчим часом ми зможемо відкрити також ці порти. Це дасть можливість, щоби ми почали більше відправляти, експортувати наш товар», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кушнір пояснила, що робота ТЦК і ВЛК вимагає серйозної перевірки, тому що, окрім корупції, там ще роль грає суб’єктивний людський фактор.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе заявив, що надії на політичну опозицію сім’ї Навального марні, у росії такі справи довго не живуть.