Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Принагідно експерт згадує, що мер Парижа закликав не пускати спортсменів з росії і білорусі на Олімпіаду 2024 року у Франції. За його словами, цим питанням займався і наш президент, і багато інших фігур, про це багато писали, але у 2023 році росіяни все одно виступали, хоч і без прапора.

«Сьогодні ті, які хочуть взяти в цьому участь, це фанати путіна. Я в шоці взагалі. І це люди, які підтримують путіна, вони приїдуть до Франції, до Європи, і будуть брати участь. І це нормально? У мене питання до Макрона. А, може, взагалі потрібно цим питанням зайнятись, а не розповідати, що він збирається відправляти до нас армію? Що він може? Він не може розібратися у себе у Франції. Куди він хоче кого відправити?», - пояснює Георгій Біркадзе.

На його думку, слова Макрона виглядають певною мірою як пустий звук, адже відправити війська ж не так просто, тут мало одного його підпису для того, щоб запустити цей процес. До того ж, додає експерт, і Верховна Рада має проголосувати.

«Ми відправимо якийсь легіон до Одещини. Слухайте, це було би дуже круто, скажу відверто, дуже цього хотів би. Але потрібно же зрозуміти, що, якщо дійсно ви хочете нам допомагати, ви робить справу, пане Макроне. Така країна, як Франція, не може допомагати 1 мільярдом доларом на рік. Про що йдеться? Про яких солдат? Хочеш допомагати – береш і допомагаєш. Зараз нам пообіцяли 3 млрд доларів, ох як багато», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе заявив, що Україна успішно б’є по російських НПЗ і це буде працювати краще за будь-які санкції.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман оцінив нову проукраїнську риторику президента Франції.