Про це він розповів у своєму блозі.

«Місяць тому, коли курс біткоїну досяг 70.000 доларів, я сказав, що тут явно собака порився, причому ми знаємо, що це російський собака порився в цій історії. Недарма курс біткоїну, блокчейн валюти раптом досяг такої небувалої висоти. Зріс утричі за рік його курс. росіяни через блокчейн валюти зараз закуповують озброєння, відмивають свої гроші, у якийсь спосіб виправляють свою фінансову систему, тобто відмивають усе, що вони можуть відмити», - розповідає Михайло Шейтельман.

Як зазначає експерт, тоді у нього доказів не було, але він був упевнений, що ця тема ще спливе, що буде розслідування і всі ці факти виявлять, а сам він просто поєднав ці факти і здогадався.

І ось тепер, повідомляє політтехнолог, США та Великобританія розслідують криптовалютні транзакції російської федерації на 20 мільярдів доларів, а це взагалі 20% військового бюджету путіна. Вся ця перевірка, додає він, йде в рамках зусиль союзників щодо боротьби з ухиленням від санкцій.

«Ось мені цікаво, якщо Шейтельман з дивана в Києві бачить, що курс біткоїну сам по собі не зростатиме, що це росіяни відмивають гроші і обходять санкції, щоб закуповувати озброєння, здавати свою нафту або ще щось, то чому тільки зараз, чому тільки через 2 роки, коли вже здійснено найбільшу операцію з обходу санкцій, США та Великобританія це розслідує, коли ці 20 млрд уже назад не прокрутиш? Фарш неможливо повернути назад», - підсумовує Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, які переваги та ризики дають дрони для ЗСУ на фронті.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, що, можливо, через вибори Польща не поспішає розблокувати кордон.