Про це він розповів у блозі Олеся Донія.

«Звісно, це спілкування і взаємне збагачення, обмін думками, моделями, стратегіями, поглядом і оцінкою з того, що відбувається. Але, само собою, кожний з цих особистостей – це вже сформовані люди, люди, які зробили кар'єру зокрема на міжнародному рівні, вони всі самодостатні», - розповідає Павло Гай-Нижник.

І всі вони, додає експерт, знають, що потрібно діяти не лише з огляду на російсько-українську війну, а також з огляду на те, що сьогодні відбувається примітивізація поглядів на світ і на світові процеси. За його словами, це відбувається не лише на суспільному, пересічному рівні, але і на тих, хто є у владі, тобто це інтелектуальний і світоглядний рівень народних депутатів і вищого політикуму.

«Таким чином наше завдання – просвітництво серед людей, доносити те, що відбувається у світі. Бо у нас часто думають, що навколо україно-російської проблеми іншого світу не існує. Відтак, складається оманливе враження, що нам хтось щось не хоче дати, тобто нема погляду реального на те, що відбувається, який стан озброєнь у наших союзників, і який стан озброєнь у наших ворогів або гіпотетичних друзів наших ворогів, як розвивається світовий процес і політична кон'юнктура», - пояснює Павло Гай-Нижник.

Зокрема, зазначає він, це для того, щоб не було так, як сталося зі Словаччиною і її позицією щодо України. Принагідно гість програми згадує, що члени Академії ще два роки тому говорили, що Україні потрібні обопільні двосторонні угоди, тому що кон’юнктура європейських демократій не стала, і все залежить від виборів.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Левченко розповів, чому Захід може бути проти ударів України по НПЗ рф.

Також Знай.ua писав про те, що Доній пояснив, чому путін не проти вступу України в ЄС, але не в НАТО.