Про це вона розповіла у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«Я тут постійно, щодня в ефірах працюю над тим, щоб українці розуміли: взагалі білоруський народ із ними, демократичні сили білоруси за них, не за ось це ось усе (ред. – режим лукашенка). Але дивіться, що ми маємо. Це ж питання не про білорусь, це взагалі питання про совкову спадщину у всіх, включаючи такі країни, як Німеччина», - пояснює Тетяна Мартинова.

Тобто, міркує вона, східні німці ж гадають, що їм не треба лізти у цю бійку, нормально ж спілкувалися, дружили, торгували, не варто це все знищувати через Україну. Отже, констатує опозиціонерка, в Європі дуже багато «руского міра», кремль вкладав у це божевільні гроші, яких не було ніколи ні в білорусі, ні в України, щоб поширювати свій світогляд.

«Наративи, так, міфологеми, якщо хочете, «друга армія світу», ось це «непереможене» жодного разу, «країна-переможець», 9 травня. Це ось усі болісні теми, скрепи. Вони ось цією заразою інформаційною, по суті, вразили дуже багатьох на планеті Земля в цілому, і Глобальний Південь зокрема», - наголошує Олексій Буряченко.

За словами гості програми, фантомні болі інтернаціоналу та комінтерну взагалі ніхто не скасовував, вони нікуди не поділися. З того часу, як це все з'явилося, стверджує вона, не було жодного року в нашій історії, коли б хтось це не пропагував, воно просто змінювало назву, а виливалося вже по-різному: у червоний терор, у війни, ну, і ось зараз.

Популярні новини зараз
"Київстар" запроваджує перевірку абонентів: який документ вимагатимуть Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила Кого зі студентів можуть мобілізувати в липні: перелік та пояснення Головне за 2 липня: розлучення Каменських, підвищення цін на гарячу воду, доплати пенсіонерів та мобілізація авто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Солонтай пояснив, чому лісова галузь потребує децентралізації.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів про істинні мотиви Сі Цзіньпіна.