Про це він розповів у своєму блозі.

«Фіцо ж нібито симпатизував росії, він же виступав проти надання Україні зброї, він же виступав проти розширення санкцій проти росії. Я скажу, що так, це дійсно так і було. А хто ж тоді може стояти за цим, за дестабілізацією? Хто зацікавлений у тому, щоби підривати єдність зараз у Європі?», - міркує Олександр Мусієнко.

На його думку, скоро ми точно побачимо звинувачення з боку кремля у бік України, що вони вже шукають у замаху на Фіцо український слід, або, може, вже й знайшли, мовляв, у нього же антиукраїнська позиція.

«Це може бути звинувачення і проти Заходу, я майже впевнений. Так само, як і було з «Крокусом». Ви пам'ятаєте, звинуватили Україну і звинуватили Захід, тобто вони зробили ось таке комбіноване звинувачення. Тому я не виключаю, що зараз росія піде за цим сценарієм, почне звинувачувати саме Україну і Захід», - констатує Олександр Мусієнко.

Як пояснює експерт, росія зацікавлена у тому, аби дестабілізувати ЄС, зруйнувати єдність, сіяти розбрат і смуту, вести підривну та інформаційно-психологічну діяльність, а от замах на Фіцо і подальші звинувачення якраз сюди вписуються. Окрім того, зауважує він, уся ця історія на руку росії якраз напередодні виборів у Європарламент, кремль добивається, аби туди пройшли антибрюссельські партії.

Популярні новини зараз
Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко заявив, що угода про гарантії безпеки із США має бути значнішою, аніж інші.

Також Знай.ua писав про те, що Мартинова розповіла, чому «руского міра» так багато у Європі.