Про це вона розповіла у програмі «Різні люди».

«Ми, на жаль, програємо інформаційну війну. І найбільший мій біль, коли тільки у 2019 році прийшов Зеленський, оскільки я була (не знаю, ця Рада вже, напевно, не існує) членом Ради з питань свободи слова при президенті, я пропонувала SEO та приносив цей проєкт і Кирилу Тимошенко – створення великої екосистеми, яка мала б міжнародний рівень і була б фактично і на мовлення», - розповідає Наталія Влащенко.

Як вона пояснює, у яку країну не поїдеш, там по телевізору є Russia Today, так, багато де заборонили, але вони все одно якимось чином пролазять, а ось у нас немає іномовлення, і це треба виправляти. На думку журналістки, якби ми створили це до війни, то зараз би рвали росіян, як Тузик – грілку, адже якийсь звичайний американець не зовсім розуміє, що відбувається в Україні, і ми повинні їм про це розповідати. Тому, констатує вона, фактор №1 – це військова сфера і дипломатія, а фактор №2 – це все ж таки інформаційна сфера.

«Тому, звичайно, нам потрібно створювати такі впливові ЗМІ. І коли вони починають рости, нам не треба цього боятися. Кайф у тому, що сьогодні це не так дорого, як було 10 років тому, бо нові ЗМІ набагато дешевші, ну, набагато», - зазначає Наталія Влащенко.

За її словами, у нас є талановиті журналісти, які перебувають і закордоном, є YouTube-канали, Telegram-канали, і ось треба, щоб вони працювали в екосистемі з іноземними виданнями та журналістами, які могли б наші новини миттєво масштабувати, щоби це читали за кордоном.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, коли американська допомога на повну запрацює на фронті.

Також Знай.ua писав про те, що Мартинова розповіла, чому «руского міра» так багато у Європі.