Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, після смерті президента Ірану Раїсі родина аятоли Алі Хаменеї хоче закріпити свої позиції. Зокрема, додає він, син духовного лідера Моджтаба набирає доволі таки серйозної ваги, нарощує свій вплив на події, які відбуваються, і прагне формувати зовнішню і внутрішню політику Ірану.

«Він (ред. – Раїсі) виступав категоричним противником того, аби йти на поступки в ядерній угоді так званій, категоричним противником примирення із Заходом, і він виступав фактично одним із апологетів дружби з росією і Китаєм. Відповідно, знову ж таки, росія тут підтримувала Раїсі доволі активно, з ним російські представники зустрічалися найчастіше, обговорювали різні питання», - зазначає Олександр Мусієнко.

І тепер, стверджує він, виходить так, що, як би парадоксально це не звучало, Хаменеї, тобто духовний лідер тепер може стати апологетом прозахідного курсу. А допомогти у цьому, додає експерт, може якраз цей Моджтаба, який, вочевидь, мітить на те, щоби закріпити духовне керівництво.

«Це не означає, що зараз Іран перетвориться або буде семимильними кроками йти до реформування, до того, щоб стати подібними на багато західних держав, європейських і тому подібне. Зовсім ні, це цього не означає аж ніяк, але принаймні можна сказати, що Іран може почати торгуватися за те, щоби з Вашингтоном домовитися, домовитися із Заходом, відповідно, Захід зі свого боку виставить свої умови. І безумовно, я переконаний практично, що однією із цих умов буде зменшення військово-технічної та економічної співпраці з росією», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Влащенко розповіла, на чому тримається російська пропаганда.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи могла би росія воювати без допомоги Китаю.