Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Чи вплине це на стійкість ісламського режиму? І інше, що й ось буквально завтра там палацові інтриги, перевороти, що вбили лідера, чорний лебідь і ось ці всі міркування… Вони мені здаються не обґрунтованими. Чому? Тому що потрібно розуміти специфіку системи Ірану», – зазначає Геннадій Дубов.

За його словами, Іран – це чи не єдина визнана теократична держава, яка існує у світі. Специфіка полягає в тому, пояснює експерт, що верховний правитель Ірану – не президент, який обирає народ, а аятола, а президент, якщо за нашими поняттями, – це ближче до прем'єр-міністра. Отже, констатує він, уявити собі, що президентом стає особа, яка не лояльна до аятоли, дуже складно, і система ця досить стійка.

«Як це вплине на нас щодо відносин росії та Ірану? Думаю, що приблизно ніяк. Оскільки головним мотором є аятола. Там навіть армія у них організована специфічно, існує окремо умовно загальновійськова армія і існує окремо Корпус вартових Ісламської революції, які є ще однією армією з підприємствами, з економікою», - додає Геннадій Дубов.

Популярні новини зараз
Стосується всіх клієнтів: "Нафтогаз" попередив про важливе нововведення Щоб розраховувати на субсидію потрібно заплатити: яка остаточна сума Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд: доведеться платити у половину більше Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ланг розповіла, навіщо насправді білоусова зробили міністром оборони росії.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман пояснив, чому жодне перемир'я на час Олімпіади неможливе.