Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Чи вплине це на стійкість ісламського режиму? І інше, що й ось буквально завтра там палацові інтриги, перевороти, що вбили лідера, чорний лебідь і ось ці всі міркування… Вони мені здаються не обґрунтованими. Чому? Тому що потрібно розуміти специфіку системи Ірану», – зазначає Геннадій Дубов.

За його словами, Іран – це чи не єдина визнана теократична держава, яка існує у світі. Специфіка полягає в тому, пояснює експерт, що верховний правитель Ірану – не президент, який обирає народ, а аятола, а президент, якщо за нашими поняттями, – це ближче до прем'єр-міністра. Отже, констатує він, уявити собі, що президентом стає особа, яка не лояльна до аятоли, дуже складно, і система ця досить стійка.

«Як це вплине на нас щодо відносин росії та Ірану? Думаю, що приблизно ніяк. Оскільки головним мотором є аятола. Там навіть армія у них організована специфічно, існує окремо умовно загальновійськова армія і існує окремо Корпус вартових Ісламської революції, які є ще однією армією з підприємствами, з економікою», - додає Геннадій Дубов.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ланг розповіла, навіщо насправді білоусова зробили міністром оборони росії.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман пояснив, чому жодне перемир'я на час Олімпіади неможливе.