Київський міжнародний інститут соціології провів опитування за допомогою методу телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних номерів 804 респондентів віком старше 18 років, які зареєстровані і проживають у столиці.

Зараз вибори мера Києва не плануються, але респондентам запропонували список із 9 потенційних кандидатів на цю посаду, також вони мали змогу назвати свій варіант.

Результати опитування показали, що наразі найбільше кияни підтримують чинного мера міста В. Кличка (30% серед усіх респондентів і 52,5% серед тих, хто визначився). Зазначається, що з усіх опитаних респондентів 30% не визначилися, кого підтримали би на виборах, але й не заперечили готовність взяти участь у голосування.

Приблизно з однаковими результатами далі йдуть М. Порошенко (5,7% і 9,9%), М. Томенко (5,6% і 9,7%). Менше респондентів проголосували би за О. Донія (1,5% і 2,6%) та решту кандидатів.

опитування КМІС 23 квітня-1 травня 2024 року
опитування КМІС 23 квітня-1 травня 2024 року

Популярні новини зараз
Банки посилять обмеження грошових переказів: навіть дрібні платежі доведеться пояснювати Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому Українцям готують нове подорожчання: ще одна комунальна послуга зросте на 30%
Показати ще

Якщо порівнювати результати цього опитування із тим, яке КМІС проводив 12-16 жовтня 2023 року, то помітно, що рівень підтримки кандидатів не надто змінився. Водночас рейтинг І. Верещук знизився з 9,9% до 3,8% серед тих, хто визначився з вибором, і зросла частка тих, хто проголосував би за «іншого» кандидати (свій варіант) з 3,2% до 10,4%.

Як повідомляв Знай.ua, Дубов розповів, чи Тегеран відвернеться від москви після загибелі Раїсі.

Також Знай.ua писав про те, що Черненко назвала головні проблеми європейської охорони здоров'я.