Про це він розповів у своєму блозі.

На думку експерта, вигоди від можливого вбивства президента Ірану Раїсі, якщо би це була не природна катастрофа, немає нікому. Принагідно він нагадує і заяву на анонімних джерелах в ізраїльському керівництві, що це зробили не вони, тому що їм так само не вигідне таке серйозне загострення.

«Це так званий чорний лебідь, ось таке трапляється. Як то кажуть в цих мемах, які вже розходяться в українських соціальних мережах: «Я ж казав «росія», а не «Раїсі». Всі ми очікуємо, сподіваємось, що очільник кремля зустрінеться з президентом Ірану якнайшвидше, але знає, коли це відбудеться, лише Бог, якщо ми тут уже в релігійному контексті заговорили», - коментує Максим Ялі.

Тому, стверджує експерт, він повністю відкидає версію із навмисним вбивством Раїсі. Зокрема, зазначає він, і США зовсім було би це не вигідно напередодні президентських виборів, бо це загострення, тим паче, вони, навпаки, вийшли на прямі перемовини з Іраном і тиснуть на Ізраїль, аби цей конфлікт не перейшов у щось більше.

«Можливо, окремим лідерам (ред. – вигідне вбивство), тому ж самому прем'єру Ізраїлю, але все ж таки навіть на таке він не пішов би, розуміючи, які ризики для його держави, тому що це оголошення війни, щоб ви розуміли. Вбивство політичного керівництва – це війна, відверта війна. Тому навіть Ізраїль, який ненавидить Іран і Раїсі зокрема, на такий би крок би не пішов», - підсумовує Максим Ялі.

Популярні новини зараз
Банки посилять обмеження грошових переказів: навіть дрібні платежі доведеться пояснювати ТЦК отримали офіційний дозвіл запихувати чоловіків в автобуси – є певні умови Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, що не так з білоруською і російською опозицією.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко пояснив, чому Україна не кошмарить російські міста так, як вони – наші.