Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«Суходіл заблокували поляки, і відбувся цікавий ефект. Наші аграрії не змогли продавати сировину, зерно на зовнішні ринки, і вони були вимушені продавати його куди? На внутрішні ринки. І на наших очах почали дешевіти макарони, у нас почав дешевіти хліб, у нас почали дешевіти продукти переробки власного виробництва. Ті, хто займалися переробкою, піднеслися духом, що могли закупати сировину за дуже вигідними цінами, відповідно, давати на внутрішній ринок більш дешеву продукцію, ще й при цьому більше заробляти», - розповідає Олексій Буряченко.

Як згадує гість програми, коли росія заблокувала транспортні коридори по Чорному морю, вони відразу внесли в уряд пакет пропозицій щодо розробки державної політики, програм і проєктів з розвитку переробної галузі передусім в агропромисловому комплексі. Це, підкреслює він, не тільки вирішення проблеми експорту, але й додана вартість та ефективність аграрного комплексу загалом.

Однак, констатує ексміністр, досі уряд не створив чіткої програми, а торгівля сировиною – це один із найбільш неефективних методів. І питання, підкреслює він, не тільки економічних показників, а того, наскільки ми будемо спроможні створити умови як для повернення людей в Україну, так і для життєдіяльності тих, хто залишився.

«Це для нас дуже серйозний сигнал з точки зору зокрема наших зусиль з інтеграції у європейське співтовариство. При всіх високих демократичних стандартах, закликах до дружби, підтримки, ніколи ніхто не чекає, не любить і не буде вітати конкурента. І це якраз підтвердило те, що відбувалося на західному кордоні, коли були заблоковані пункти переходу, ми безпрецедентно втратили і ринки збуту, і валютну виручку», - пояснює Анатолій Кінах.

Популярні новини зараз
Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом Банки посилять обмеження грошових переказів: навіть дрібні платежі доведеться пояснювати Мобілізація 2024: як держава "закручує гайки" для ухилянтів Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бюн зробила розклад та повідомила, що смерть президента Ірану – не остання для лідерів країн.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів, чи могла загибель Раїсі бути вбивством.