Про це він розповів у своєму блозі.

Очевидно, констатує експерт, на тлі того, що Захід може надати право Україні бити по території росії своєю зброєю, того, що в Україні можуть з’явитися західні війська, і того, що, попри труднощі, Захід продовжує нам надавати допомогу, кремль вирішив застосувати китайський фактор. Тільки тут, додає він, залишається питання, чому Китай згодився піти на такий крок.

«Що ще хоче Китай? Китай, вочевидь, хоче аби Сполучені Штати запропонували їм діалог. Тобто Китай хоче вийти на стійку переговорну позицію зі Штатами і турнути тут росію. Тобто це ж теж не означає, що це якийсь абсолютно російський сценарій», - зазначає Олександр Мусієнко.

Тобто, пояснює експерт, йдеться про те, що от Захід дає зброю Україні, Китай – росії, і давайте сядемо врегульовувати цю ситуацію так само, як це було з Корейською війною. От тоді, нагадує він, Китай, СРСР і США саме й займалися врегулюванням конфлікту.

«От, власне кажучи, на що хоче вийти Китай, щоб продемонструвати, що саме з Китаєм мають про це говорити. А план, який у них є, це єдиний – перемир'я по лінії фронту. Вони нічого не запропонують і не варто сподіватися. Це найпростіше, що можуть, найпростіше і запропонують, не треба думати, що там щось грандіозне, думка геополітична, її немає. А що можуть запропонувати Штати і як би могли? Я думаю, що в наших інтересах, аби Штати запропонували Китаю частину росії на Далекому Сході», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих Комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бюн зробила розклад та повідомила, що смерть президента Ірану – не остання.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи є країни, які погодились би збивати російські ракети над Україною.