Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

За словами експерта, зараз не йдеться про те, що взагалі нікого не треба бронювати від мобілізації, ні, просто треба робити це справедливо. На його думку, найважливіші для нас зараз – працівники ВПК, а далі – рятувальники, пожежники, медичний персонал, тому що йде війна.

«А так подивишся (ред. – на несправедливе бронювання)… Ну, як на мене, тоді потрібно всіх дома залишити і нікого не потрібно відправляти на фронт. Тому моя позиція така: передусім ВПК, а потім решта, по важливості іти нижче і дивитись, хто нам потрібен», - підкреслює Георгій Біркадзе.

Принагідно експерт згадує, що Федоров хоче забронювати 60 тисяч айтішників, так, зараз там заброньовано приблизно 3-4 тисяч, але планується же більше. У такому разі, констатує він, можна вже всіх-всіх забронювати і закрити це питання.

«Скажіть, будь ласка, а чому аграріїв не забронювати, всіх аграріїв, які є у нашій країні? Я хочу вам сказати, друзі, що на місяць 1-1,5 млрд кешу – це аграрії нам дають. Тут потрібен здоровий глузд, і у відсотках попрацювати так, щоб і економіка працювала, і люди їхали воювати. Тут просто потрібно не так, як говорять, що є рівні, а є рівніші, ні. Повинен бути чіткий механізм, який дозволяє і людей залишати в економіці, які працюють, і працює економіка, і давати людей, які їдуть і воюють. По-іншому не може бути», - пояснює Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 17-23 червня для всіх знаків Зодіаку: знайомства Овнів, війна Близнят та скандалу Козорогів Комунальний удар: українців можуть очікувати нові тарифні потрясіння "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кінах розповів, якою має бути українська економіка для вступу у ЄС.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, хто може стати президентом України після Зеленського.