Про це він розповів у своєму блозі.

«На першому етапі їм треба досягти двох речей в цьому сенсі. Їм треба забезпечити перемир'я по лінії фронту таке, яке б влаштувало і росію, а, з іншого боку, не було дуже принизливим для України. Розумієте, їм же ж важливо і росію стримати, їм важливо не дати підвищитися ось цим шизофренічним, ідіотським ідеям про владарювання, шовінізм і імперськість росії», - пояснює Олександр Мусієнко.

До того ж, додає він, Китаю потрібно, аби саме його проєкт взяли за основу при пошуку мирного врегулювання в російсько-українській війні саме по лінії фронту. Таким чином, констатує експерт, Китай продемонструє, що він здатен запропонувати хорошу історію, а Захід – ні, і йому доведеться тиснути на Україну.

І друге, що їм потрібно їм, продовжує він, - це взяти Тайвань, і встигнути це зробити, поки у США передвиборчі перегони, і Трамп, який може перемогти, не почав вести жорсткішу політику щодо Китаю. Тобто, пояснює експерт, йдеться не про те, що Китай задумав велику світову війну, а про перехоплення лідерства

«У будь-якому разі, почнуть вони зараз атаку на Тайвань, не почнуть, ризики дуже серйозні. Вони все більше демонструють нахабніше, радикальніше свою позицію. Тому чекаємо відповіді Сполучених Штатів. Яка вона має бути? Давно відомо: проявити лідерство і рішучість, дати Україні більше зброї, дати ППО, бити по росії, запровадити набагато жорсткіші санкції без жодних винятків», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Звички доведеться міняти: Нацбанк оголосив про великі зміни Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла Заженуть у борги, а ви й знати не будете: клієнти Ощадбанку скаржаться на списання коштів Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Золотарьов прокоментував матеріал The Economist про те, що генерали не повідомляють Зеленському всю правду про фронт.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чого добивається Китай, допомагаючи росії.