Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Байден веде свою війну, яку він назвав війною демократії проти автократії. І в цьому разі він концептуально не може допустити своєї поразки, оскільки це центрична його лінія, яку він таки веде у зовнішній політиці Сполучених Штатів», - зазначає Ігор Чаленко.

Принагідно експерт згадує, що, навіть коли у Байдена розпочалася передвиборча кампанія вже на другий термін, його ролики якраз і ґрунтувалися на цій темі протистояння демократії та автократії. Тому, переконаний він, Байден все одно вестиме цю лінію.

А щодо України, розмірковує гість програми, то тут важливо подати сигнал, і ми бачимо фактично, до речі, що і республіканці, і демократи, якщо прибрати нюанси та вивести таку центричну лінію, справді займають схожу позицію. Тобто, пояснює він, на цьому етапі США треба надати Україні максимальну кількість озброєння та іншої допомоги для того, щоб підвести нас до майбутніх переговорів із рф з точки зору сильної позиції.

«Ось сьогодні це такий концепт Сполучених Штатів, як вони це собі бачать. І США, ясна річ, не планують зараз війну до кінця часів. Але, знову ж таки, питання – а коли ж вважати, що Україна матиме сильну позицію? Тобто тут теж можуть бути різночитання, і, звичайно ж, ситуація може змінюватися як у кращий, так і в гірший бік», - робить висновок Ігор Чаленко.

Популярні новини зараз
ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Золотарьов прокоментував матеріал The Economist про те, що генерали не повідомляють Зеленському всю правду про фронт.

Також Знай.ua писав про те, що Кінах розповів, якою має бути українська економіка для вступу до ЄС.