Про це він розповів у своєму блозі.

«На відміну від фашистської росії, ми не можемо дозволити собі відмовитись від мобілізації, у нас менше демографічного ресурсу, ми мусимо проводити мобілізацію, безперечно, але вона може бути розумною. У нас же ухвалюють рішення повністю, якщо торкатися якраз трудових ресурсів, у репресивний спосіб», - зазначає Олесь Доній.

Таким чином, констатує він, на фронті опиняються люди, які до цього не готові, але їх забрали. Принагідно експерт нагадує, про що написав колишній журналіст і тепер військовий Володимир Бойко: 42 000 осіб незаконно лишили свої військові частини. Якщо їх оголосили дезертирами, продовжує він, то це в’язниця і, відповідно, додаткова охорона зі зброєю в руках, якщо ж вони переховуються, то вони вже не будуть трудовими ресурсами, відповідно, страждає економіка.

«З ким про це можна розмовляти у владі? Я не знаю, чесно кажучи, хто спроможний ухвалювати рішення і хто спроможний осмислювати ці процеси, що наповнення армія повинне бути розумним. Воно повинне бути, ми повинні давати відсіч російському ворогу, але це повинно бути розумно. Економіка повинна працювати, безперечно», - підкреслює Олесь Доній.

Однак, констатує він, у нас куди не подивись – це швидкісне рішення, а зі стратегічної точки зору не передбачено наслідки. Тобто, пояснює експерт, от треба наповнювати армію, наприклад, і з’являється рішення про ускладнення вступу в аспірантуру, ніби там люди переховуються від мобілізації.

Популярні новини зараз
Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи З інших беруть пару тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники
Показати ще

Доній – автор Концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, хто може стати президентом України після Зеленського.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чого добивається Китай, допомагаючи росії.