Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Це класичний ухилянт, але проблема в тому, що ці «ухилянти» - не явище початку повномасштабного вторгнення, вони були достатньо багато часу і до цього. Тим паче їхня кількість проявлялася в такому мерехтливому режимі починаючи з 1991 року. Вони то з'являлися, то зникали, то збільшувалась категорія цих людей, то зменшувалась», - розповідає Віталій Кулик.

Проявлені люди, пояснює він, взаємодіють з державою, ходять голосувати, здійснюють якісь транзакції, в реєстрах присутні, податки сплачу, користуються соціальними застосунками і комунікують з державою, отримують адмінпослуги тощо. За словами експерта, якраз бюджетники і пенсіонери – це проявлена частина у суспільстві, вони є активними споживачами адміністративних державних послуг.

«Дослідження це підтверджує, що у нас 65% чоловіків – представники глибинного народу, але є і жінки, звичайно, які, наприклад, здійснюють якусь економічну діяльність по фрілансу, не платять податки, не реєструються, не вступають в ніяку комунікацію», - зазначає Віталій Кулик.

Як пояснює експерт, йдеться не про ухилянтів, але, наприклад, про айтішників, які й до того не сильно вступали в якусь активну взаємодію з державою, намагалися взагалі її обходити, зарплати отримували на кредитні картки, видані на Заході або в іноземних банках, кошти отримували, а податків не сплачували. На його думку, це багато в чому пов’язано з тим, що Україна – неоколоніальна держава з пострадянським минулим, чий народ ніколи не мін довіряти владі.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній заявив, що ми маємо проводити мобілізацію, безумовно, але вона може бути розумною.

Також Знай.ua писав про те, що Чаленко розповів, чи Байден продовжить війну за Україну.