Про це він розповів у своєму блозі.

Спершу, розповідає експерт, Сирський повідомив, що відповідні документи підписані і рішення ухвалено, потім і наше Міноборони, і Франція зазначили, що це питання ще на стадії вирішення, але головне, що ніхто цього не спростував. І взагалі, стверджує він, чим більше розширених військових місій та контингентів країн Заходу з'являтиметься на території України, тим краще для нас.

«От ухвалюють рішення відповідні ці країни про те, що вони відправляють своїх інструкторів. Ну, як мінімум давайте почнемо з Яворівського полігону, закриємо цю половину Львівщини взагалі. Тобто там будуть інструктори, там будуть тренуватися бійці, буде зрозуміло що є відносна безпека, тому що закриті фактично системами ППО, зенітно-ракетними комплексами і авіацією ці райони», - розповідає Олександр Мусієнко.

А далі, продовжує він, можна розширити це на інші полігони і на Львівщині, і на Волині, і на Івано-Франківщині, відповідно, і прикрити їх західною ППО. Тобто, стверджує експерт, тактика малих кроків може спрацювати, а далі переходити до більшого, наприклад, щоб західна авіація здійснювала патрулювання неба над Львівською, Волинською, Закарпатською, Чернівецькою, Івано-Франківською областями.

«Тобто ми маємо отримати гарантії від наших партнерів, що вони візьмуть на себе це. У цьому разі Україна могла би певні засоби ППО, які знаходяться в цих регіонах, передислокувати в Центр і на Схід, і тут уже протидіяти, і тут посилити наші здатності і ефективність протидії російським ударам з повітря і російському терору», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що буде відбуватися на фронті у червні.

Також Знай.ua писав про те, що Кулик пояснив, чому українці як глибинний народ намагаються не комунікувати з державою.