Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Україна була найбільш промисловою країною зі Східної Європи. У нас у спадок від Радянського Союзу залишилися і потрійне резервування мереж, і надмірні енергетичні потужності, які ми не використовували на всю. І ми перебували в стані однієї з тих країн, яка, з одного боку, мала найкрутішу історію щодо цих усіх відключень», - зазначає Андрій Закревський.

Тобто, пояснює він, раніше у нас відключення світла відбувалися лише тоді, коли був шторм, валилися дерева, рвалися дроти, щось замерзло, але це так не по всьому світу. За словами експерта, насправді 40% країн живуть набагато гірше, ніж ми, і зараз десятки країн живуть у режимах постійних відключень електроенергії, це відбувається навіть у США.

Але при цьому, додає гість програми, ми примудрялися жити в ситуаціях енергетичних злиднів, енергетичного голоду, тому у спадок нам також дісталася корупція, яка завжди хотіла присмоктатися до вас при розвитку вашого бізнесу.

«Тому ми завжди перебували у дуже цікавій ситуації. Тобто ми були дуже енергетично забезпечені з гарантованою постачанням електроенергії, яка нас розбалувала, з іншого боку – ми опинялися в ситуації енергетичних злиднів, і це визнавали всі, тому що ми не могли отримати стільки, скільки нам необхідно для розвитку», - пояснює Андрій Закревський.

Популярні новини зараз
Українців готують до суворої зими, але це лише "розминка" – далі стане ще гірше Українці з низьким доходом або "нулем" у гаманці отримають по 2 та 3 тисячі гривень Нова тактика ТЦК: як українці з правом на відстрочку можуть опинитися на фронті В Україні більше не вимикатимуть світло в деяких регіонах
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко прокоментував інформацію про те, що йде підготовка до відправки французьких військових інструкторів до України.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, як замах на Фіцо вплине на вибори до Європарламенту.