Про це він розповів у своєму блозі.

«Ну, зрозуміло, для чого псувати святковий саміт? Думають партнери, ювілейний, будуть говорити про те, яке НАТО сильне, про те, які можливості відкриваються, як все добре. Пообіцяють Україні на декларативному рівні щось, і не порушуйте це питання. Тобто в жодному разі вони не хочуть допустити справедливої критики за те, що не поспішають в питанні України», - пояснює Олександр Мусієнко.

Однак, зазначає експерт, він сподівається, що ЗСУ, які переписали багато в чому вже історію, і український народ, який розбив десятки, сотні, тисячі прогнозів різних аналітиків, вкотре змінять сценарій і змусять Захід підкорегувати свої плани.

«Бачите, партнери тяжіють до того, щоби все ж таки на якомусь рівні вийти на ситуацію, яка може призвести до позиційної війни без проривів, і на перемовний формат, тобто на формат припинення вогню. Нам і до цього сценарію треба бути готовими», - зауважує Олександр Мусієнко.

Отож, констатує він, у цьому випадку треба говорити своїм партнерам, щоб вони давали нам гарантії безпеки, що росія не продовжить агресію. А тим часом, констатує експерт, укріплюватися, ставати сильнішими, аби повернути втрачені території, і для цього нам потрібно підтримка зброєю, війська і повітряний щит.

Популярні новини зараз
ТЦК можуть ходити у цивільному: чим це загрожує Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті Чоловіків почнуть карати за відсутність цього документу: кому треба поквапитись
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Лузін пояснив, що росії не потрібно захоплювати міста, мета полягає в тому, щоб знищити якнайбільше наших військ.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, які переваги західні інструктори в Україні дадуть ЗСУ.