Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Для росії важливий не наступ сам собі, їй потрібна якась знакова болісна деморалізуюча поразка ЗСУ. Згадуємо… Господи, що далеко ходити? Згадуємо Авдіївку, жовтень 2023 року. Адже мета була не взяти Авдіївку саму по собі. Навіщо руїни то потрібні? Мета була оточити велике угруповання військ, зробити котел», - пояснює Павло Лузін.

Також, додає він, можна згадати Іловайськ у 2014 році, Дельцево у 2015 році, мета була у тому, щоб завдати великої поразки угрупованню військ. А інакше, констатує експерт, немає сенсу в тій самій Авдіївці, це ж не економічний актив, на якому трималася вся військова промисловість України, і не логістичний центр, який руйнує всю транспортну систему.

«Якщо намагатися взагалі аналізувати бойові дії, важливо намагатися зрозуміти задум. А у чому задум? Тому в Авдіївці задум росії не вдався, як і він не вдався в Бахмуті, якщо ми згадуємо ситуацію півторарічної давності. При цьому це не означає, що росія не намагатиметься робити щось подібне або не намагатиметься виманити українські резерви», - зазначає Павло Лузін.

До того ж, стверджує гість програми, є один дуже важливий фактор, про який не можна забувати, - це те, що росія все ще має строковиків, і їх пару сотень тисяч. Але загалом, розмірковує він, росія поки що, як йому здається, намагається отримати якийсь перепочинок.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що відбуватиметься на фронті у червні.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чи наступний президент Ірану допомагатиме росії.