Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Сьогодні важливо, що буде говори Китай. На жаль, Китай не говорить про війну, яку почала росія, а про якийсь конфлікт. Що значить конфлікт? У нас є війна, тому що росія сьогодні вбиває і знищує нашу країну», - підкреслює Георгій Біркадзе.

І наш президент, стверджує він, зараз робить усе, щоби війна закінчилась якомога швидше перемогою України, і це станеться. У цьому контексті, додає експерт, важливо, щоби допомога поступала своєчасно, так, США виділили 61 млрд, але вони потрібно нам були ще у грудні, пройшли місяці.

«Всі розуміють, що сьогодні, найголовніше – переконати Китай не допомагати росії, я хочу запевнити вас всіх, що війна дуже швидко закінчиться українською перемогою. Зараз цей Саміт не має відношення до того, що буде говорити росія, головне – що буде говорити Китай», - пояснює Георгій Біркадзе.

Отож, констатує він, саме це зараз повинна відпрацьовувати Україна разом із партнерами: припинити співпрацю Китаю з росією, тоді й не треба буде ні про що домовлятися з агресором. У такому разі, продовжує експерт, у росії буде колапс, не даремно Газпром закінчив попередній рік зі 700 млрд збитків, тому без китайських технологій, чіпів, машинобудування їм доведеться швидко закінчити війну.

Популярні новини зараз
Магнітні бурі у липні: українців чекає дуже важкий місяць Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Закревський розповів, звідки ростуть ноги всіх проблем в українській енергетиці.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, чому виплати за держборгом не на часі.