Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«Оце мегаміністерство було дуже короткозоре, тобто воно дивилось, де і що треба сьогодні, зараз зробити. А регіональна політика – це про майбутнє, а в цьому випадку майбутнє – це євроінтеграція. І тут маленький нюанс: для Єврокомісії і взагалі Європейського Союзу якраз, навпаки, перше – це регіональна політика», - зазначає Олег Дунда.

Тобто, пояснює він, у ЄС виставляють фокуси відновлення через призму регіональної політики, а не навпаки, вони підходять до цього з іншого боку. І ось, констатує депутат, європейці дивляться, що у нас із регіональною політикою, а Міністерство тут ніяк особливо не просунулося, вони не розуміють нас, ми не розуміємо їх, бо говорили різними мовами.

«Ну, слухайте, якщо на місцевому, на регіональному, на субрегіональному (ред. – рівні) немає стратегії, немає верифікованої стратегії, ні горизонтально, ні вертикально, ми не розуміємо, куди йдемо і якими шляхами кожна громада, кожен регіон, з якими пріоритетами, то як ми будемо знати, що нам відновлювати?», - констатує Олексій Буряченко.

Отож, стверджує гість програми, тут різні філософії, якщо тільки не говорити про гроші. За його словами, Мінінфраструктури – це загальна централізація, тобто все повинно накопичуватися в Києві і контролюватися в Києві, де і що витрачається, а регіональна політика, тим паче у проявах і уявленнях Брюсселю – навпаки, це максимальна децентралізація.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе прокоментував інформацію, що кредитори хочуть від України відновлення виплат за держборгом у 2025 році.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чому Зеленському радять не говорити про вступ у НАТО.