Про це він розповів у своєму блозі.

«Літак складний, він виконує дуже важливі функції, він веде спостереження в небі за повітряними цілями і наземними так само. Я думаю, що в нашому випадку зараз, вочевидь, це більше під повітряні цілі, це для того, щоб відпрацьовувати проти російської авіації передусім, яка знаходиться на окупованих територіях, принаймні в небі над окупованими територіями», - зазначає Олександр Мусієнко.

Принагідно він нагадує, що зокрема Бельгія дає Україні F-16 саме під умову, що ми не будемо їх застосовувати по території росії. За словами експерта, зараз також почалася якась казуїстика, мовляв, якщо ж винищувач випускає ракети в українському повітряному просторі, а вони вражають цілі вже у російському, то це не буде порушенням заборони. Але ні, підкреслює він, це буде все одно формальним використанням літака по території рф, це треба розуміти.

«Тому по території України, по окупованій. Це для того, щоби відштовхувати російську авіацію, починаючи від штурмовиків Су-25, які завдають ударів по наших наземних цілях і об'єктах, закінчуючи Су-35ми і Су-34, які залітають в повітряний простір України в Криму, на Донеччині, на Луганщині, там, де їх можна підловити, там, де їх побачить якраз цей літак AVACS», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Українці можуть не платити за мобільний зв’язок цілий рік — які умови Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку Більшу частину дня будемо з електроенергією: експерти побачили "світло наприкінці тунелю" "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Закревський розповів, звідки ростуть ноги всіх проблем в українській енергетиці.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чому Зеленському радять не говорити про вступ у НАТО.