Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

По-перше, повідомляє експерт, нема такого прямого указу, щоб у ухилянтів забирали техніку. Однак, додає він, є інша норма, про яку всі забули або про яку й не знали.

«Наприклад, у нашої будівельної компанії дуже велика кількість техніки, я маю на увазі різної, і коли ти цю техніку ставиш на облік, купляєш, обов'язково там фіксуєш, що ти маєш таку техніку, і ти обов'язково, коли починається війна, цю техніку віддаєш. Якщо не помиляюсь, це може робити ТЦК, ГУР і СБУ, взяти. Тому ця норма є, тобто це не якась там нова історія», - розповідає Георгій Біркадзе.

До того ж, додає експерт, є нормативка, що, якщо у родини одне авто, то його ніхто збирати не буде, тобто тут нема чого переживати. З іншого боку, зазначає він, немає нічого поганого у тому, щоб віддати машину на потреби ЗСУ. Зокрема, розповідає експерт, ще на початку війни він дав 3 екскаватора для копання окопів, їх розстріляли, вони втрачені, і коштували дорого, але він не шкодує про це.

«Послухайте, ну, ніхто не буде забирати Mercedes, тут потрібна інша машина. Це джипи маються на увазі, пікапи, ну, техніка, яка може використовуватись на фронті. І я ще раз хочу вам наголосити: така нормативка є», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Українцям дозволили не платити за деякі комунальні послуги: за якої умови Війна в Україні триватиме до 2029: відомий астролог шокував передбаченням В Україні змінюються вимоги до пенсійного стажу: кому доведеться працювати ще 5 років З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чекалкин заявив, що білоруська опозиція сама собі зіпсувала ситуацію.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, чого ми маємо досягти на Саміті миру у Швейцарії.