Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні».

За словами експерта, ми мали успішну реформу децентралізації, коли соціальні, адміністративні послуги спустилися максимально на базові рівні, ЦНАП надає більше 200 варіантів послуг, і людина завдяки цьому відчуває, що держава комфортна для неї. З іншого боку, зазначає він, є проблема в тому, що потрібно враховувати регіональні особливості України при формування державної політики.

«Тобто це ж можуть бути все українці у переписі, там 95% населення регіону, але вони різні. Українці Закарпаття відрізняються від українців інших десь ментально, десь у частині бізнесу, чи одесити. І от врахування рис кожного регіону суперважливо у такій державі», - пояснює Олексій Буряченко.

Як розповідає експерт, він працював керівником місцевих адміністрацій на Одещині, на Сумщині і бачив, як на регіональному рівні сприймають те, що відбувається у них, і те, що відбувається на центральному рівні, і як це взаємовідноситься – майже ніяк. За словами політолога, всі роки незалежності при будь-якій владі ми чули, що немає цього сталого зв'язку регіонів.

«Чим більше місцеві інтереси, місцеві пріоритети будуть враховані при формуванні державних політик на центральному рівні, а потім їх реалізації, звичайно, бенефіс буде тим більш колосальний», - констатує Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз
Будемо сидіти не тільки без світла, але й без води – українцям погрожують жорсткішими обмеженнями Війська Кім Чен Іна можуть увійти в Україну: чому потрібно "насторожитися" через союзництво РФ-КНДР Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чому Папа Римський боїться ударів України по території рф.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи кине Китай зрештою росію.