Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, йдеться про фрегат «Адмірал Горшков», який несе «Циркони», «Калібри», «Онікси», тобто повний арсенал того, що росія може запускати з надводного положення, атомний підводний човен «Казань», танкер «Академік Пашин» і рятувальний буксир «Микола Чикер».

«Як росія і Куба зазначають, цей візит пов'язаний з історичними відносинами між Кубою та росією, відповідає міжнародним правилам, жоден з кораблів не несе ядерної зброї, тому не становить загрози для регіону», - зазначає Олександр Мусієнко.

З іншого боку, міркує він, треба ж розуміти, що ці кораблі привезуть, бо вони можуть розташують якісь ракети, якими будуть погрожувати далі США, можливо, і ядерні. Можливо, міркує експерт, це якраз те, про що говорив путін, що він буде давати зброю тим країнам, які близько до тих, які допомагають Україні, тобто це серйозна ескалація напередодні виборів у США.

«США кажуть, вони не вбачають небезпеки. Ну, ясна річ, що фактично корабель і підводний човен не несуть самі по собі великої небезпеки, але, знову ж таки, російські кораблі ввійдуть до Куби і ймовірно до Венесуели, і невідомо, чи буде ядерна зброя, ми ж не знаємо насправді, тому що розміщувати ядерну зброю на цих суднах є можливість. Чи вона буде? Ну, вірити кубинському Міноборони, вибачте, думаю, треба десь в останню чергу, як і на рівні з російським», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Пасажири вимагали "викинути" дитину з літака: їх підтримала навіть стюардеса - що сталося "Судний день" буде вже у серпні 2024 року: що значить дата "трьох вісімок" і як її пережити Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, як Європі слід готуватися до великої війни з рф.

Також Знай.ua писав про те, що Соколова розповіла, чи усвідомлює Європа загрозу від рф.