Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

«Саміт насправді є важливим майданчиком, тому що він так чи інакше визначить майбутнє цієї війни. От я переконаний, це переломний момент. Я думаю, що от найближчий рік із проведення Саміту і, можливо, наступною його ітерацією визначить взагалі, як ми далі рухатимемося», - зазначає Максим Джигун.

За його словам, 15-16 червня ми зрозуміємо, чи може більшість країн світу спільними рішеннями в економічному, дипломатичному, санкційному сенсі переламати здатність росії вести цю війну і продемонструвати, що вони можуть зупинити навіть найбільш безглуздого диктатора світу. Інакше, констатує аналітик, вони продемонструють, що ніякого впливу на ситуацію вони не мають.

«Тому після цього ми зможемо зробити висновок, який фактично вектор, яким шляхом ми можемо рухатися, і що на нас далі чекає – чи перемога України повноцінна, чи якісь інші варіанти, де світ буде лише ширмою, яка неспроможна на реальні рішення, які впливають на росію зокрема», - пояснює Максим Джигун.

Водночас на другому етапі Саміту миру, додає гість програми, повинна бути росія, це не викликає ні в кого в сумніві, включно із Україною. Про це, нагадує він, і Кулеба говорив, що так чи інакше росії потрібно розповісти, про що домовились, вона має погодитися з цим.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Старіков заявив, що російсько-українська війна вивчатиметься у військових академіях.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, чи отримає Україна дозвіл від США бити по москві та кремлю.