Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Військовий аспект доцільності застосування цього очевидний, військові показують, ми наполягаємо, доводимо свою аргументацію, і закликаємо їхніх військових робити це для свого політичного керівництва. Це відіграє роль. Але, на жаль, на мій погляд, спрацьовує такий чинник, як чергові злочини, які чинить російська федерація і які показують на весь світ. Удари по Харкову, наприклад, по видавництву, по іншим містам, де видно, як застосовуються керовані авіаційні бомби, як застосовується ракетна зброя на всю», - розмірковує Ігор Романенко.

І за таких умов, констатує він, ми довгий час не могли застосовувати західну зброю бодай по військових об'єктах на якійсь частині території росії, з якої запускають ракети на Україну, про це і президент говорив.

Також, зазначає генерал, тут важливий аспект, пов'язаний із ядерною зброєю, з Будапештським меморандумом, з тим, що Україну обдурили та обікрали, залишивши примарні гарантії безпеки. І все це, підкреслює він, привело нас у точку, у якій ми сьогодні знаходимося, і цей дозвіл на удари по території росії західною зброєю мав бути.

«Тому й наша позиція така, ми це пам'ятаємо, знаємо, не забуваємо, бо нам нагадують про це всі наші жертви, які тривають у цій тяжкій війні. Я думаю, що наш народ це не забуде і не пробачить», - підсумовує Ігор Романенко.

Популярні новини зараз
Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші Новий порядок мобілізації: багатьох чоловіків перестануть "бусифікувати" ТЦК Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Золотарьов розповів, чи справді така ефективна мобілізація, як про це говорять.

Також Знай.ua писав про те, що Джигун розповів, чи після Саміту світу будуть переговори з росією.