Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, автор наводить дуже вдалі слова Джона Маккейна про те, що росія – це газова колонка, що прикидається державою, і зараз ми бачимо це дуже точно, а через проблеми з Газпромом це колонка ще й без газу. Тобто, наголошує він, Маккейн, який уже давно помер, розумів, що росія – це територія, що прикидається країною, а росіяни цього ще не зрозуміли.

«Автор цієї колонки пише, що росія не та країна, яка може дозволити собі втратити прибутковий бізнес. Це він говорить про Газпром. Тому що вся економіка росії менша, ніж економіка штату Техас. Ось так. Ви президент росії? Ні, техаський рейнджер. Вся економіка росії менша, ніж економіка штату Техас», - наголошує Михайло Шейтельман.

Як він пояснює, весь цей час путін не інвестував у скраплений газ, тому Газпром повністю залежав від трубопроводів, якими газ продавався в різні країни, і в результаті, коли Європа відмовилася, цей трубопровід ти не перенесеш і в інше місце не переправиш.

«Так росія втратила європейський ринок, і, на думку Financial Times, причому радше аудиторів, тільки до 2035 року Газпром зможе досягти третини продажів довоєнних, третини, через 10 років. Ну, це якось оптимістично міркувати про те, що росія взагалі проіснує якісь 10-11 років, я навіть сказав би, несерйозно», - підсумовує Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
Воювати підуть не всі — в Раді розповіли, скільки всього українців планують забрати Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, кому зараз найбільше загрожує росія своїми ядерними навчаннями.

Також Знай.ua писав про те, що Позній розповів, як потрібно реформувати освіту.