Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

За словами гостя програми, від початку було зрозуміло, що Україна – одна з найбагатших країн світу, як мінімум Європи, і при цьому живе зовсім не відповідно до своїх можливостей. Тобто, констатує він, у нас явний перекіс можливостей, які є, та реальності, у якій ми існуємо, тому постає питання – а можна по-іншому?

«Припускаю, що шановний американський сенатор (ред. – Ліндсі Грем із заявою, що українці сидять на 10-12 трлн доларів корисних копалин) сильно помилився у своїх розрахунках, бо, наприклад, останній звіт Академії наук з оцінки надр України – 302 трильйони доларів», - коментує В'ячеслав Богуславський.

Якщо подивитися 13 статтю Конституції, розповідає він, то ми прочитаємо, що національні багатства України є винятковою власністю українського народу, тобто кожен українець – співвласник. Сюди, стверджує гість програми, треба додати ще народне надбання, тобто культуру та науку, це також серйозні економічні показники зростання. І ось усе це, наголошує він, має приносити рівну з рештою частину доходів українцям.

«Має з'явитись така економічна, фінансова подушка, давайте назвемо її так. Ми називаємо це економічним суверенітетом, який дозволятиме відчувати себе більш і більш спокійно у цьому бурхливому світі кожному українцю. І завдання економічної політики країни – постійне підвищення економічного суверенітету кожного українця», - пояснює В'ячеслав Богуславський.

Популярні новини зараз
Українців можуть змусити повернути виплати: юристи кажуть, що все законно Комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Співак оцінив рішення влади тримати на радарі військовозобов'язаних.

Також Знай.ua писав про те, що Сакварелідзе розповів, коли з’явиться грузинський Зеленський.