Про це він розповів у своєму блозі.

«Вони думали, що зможуть здійснити стрімкіший, швидкий наступ на Харківщині. На їхню думку, це можна було зробити і захопити і Вовчанськ, і пройти щонайменше 2-3 км на Південь від Вовчанська, створити там оборонні позиції, рухатися на Південь в районі Липців, вклинитися максимально, окопатися там, створювати можливості і передумови для того, щоби просуватися. Українські сили їм не дали цього зробити», - розповідає Олександр Мусієнко.

Отож, констатує він, тепер російські війська вимушені маневрувати своїми підрозділами, перекидати їх активно, вони шукають точки, де вони можуть прорватися. Не змогли, розповідає експерт, у районі Вугледару, почали рух в районі Старомайорського, Покровський напрямок, Курахівський, не можуть прорватися на Часів Яр, думають над іншими сценаріями.

«Тобто шукають варіанти. Іде оперативно-штабна гра між російським генеральним штабом і нашим: хто кого переграє в розмотуванні резервів, хто кого переграє в тому, щоби змусити перекидати сили і сковувати на тих напрямках, де вигідно», - пояснює Олександр Мусієнко.

На його думку, ворог буде намагатися рухатися без жодних пауз до осені, щоби просунутись настільки далеко, наскільки зможе. Окрім того, додає експерт, це ще намагання змусити ЗСУ використовувати всю зброю в обороню, розмотувати наші резерви, щоби їх не залишилося на той момент, коли буде можливість контратакувати, і щоби війна тоді зайшла в позиційну фазу.

Популярні новини зараз
Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, як Швейцарія збирається запросити путіна на другий Саміт миру.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, чому не можна пускати росіян на Захід.