Про це він розповів у авторській програмі Валерія Савчука «Різні люди».

«Рускій мір»– це у чистому вигляді гібридний проєкт. Тому що схрестили три складові, які насправді ніяк не зустрічалися у природі, точніше зустрічалися шляхом кривавих трансформацій. Вони схрестили Російську імперію та Радянський Союз, насправді це взаємовиключні речі, і православ'я додали зверху», - стверджує Всеволод Зеленін.

Тож, констатує він, росіяни створили таку собі індокачку та презентували її як російська федерація, яка ні до Радянського Союзу, ні до Російської імперії не має жодного стосунку. І православ'я тут, додає експерт, теж не особливо в'яжеться, адже у цій рф вже більшість населення - мусульмани.

За його словами, якщо розбиратися у тому, чому росіяни вірять у всю цю пропаганду, тези якої часто виключають одна одну, то треба зрозуміти, що таке історична пам'ять, і що вона у кожного народу своя. Як розповідає гість програми, всі ці племена були завжди збирачами, тобто брали все, що погано лежало, далі з'явилися російські царі, християнство, вони стерли їхню культуру та мову, потім Петро I з розворотом на Захід, і від національної ідентичності простих людей не залишилося нічого.

«Це все затерто багаторазовими інформаційно-культурними навалами. Потім Радянський Союз, це взагалі «прекрасна» тема, це імпортна ідеологія, і вони теж її взяли, вони чудово абсорбують у собі. Це їхня здатність. Вони готові повірити у будь-що, головне, щоб це драйвило», - пояснює Всеволод Зеленін.

Популярні новини зараз
ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким У яких випадках ТЦК затримує вас незаконно В школах з’являться нові класи: навчатимуться не всі Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Золотарьов заявив, що друга половина літа щодо бойових дій буде дуже спекотною.

Також Знай.ua писав про те, що Сейраш розповіла, яким буде головування Угорщини у Раді ЄС.