Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Орбан насамперед приїжджав для того, щоб покращити собі дещо імідж в очах більшості європейських країн. Плюс у нього була формальна причина – Угорщина пів року очолюватиме, по суті, Європейський союз, і йому треба було якось розпочати з мажорної ноти», - зазначає Ігор Рейтерович.

До того ж, додає він, Орбан приїхав до Києва, щоб вирішити якісь питання угорської меншини, а це йому потрібно, щоб це вигідно продати виборцю безпосередньо в Угорщині.

А щодо розмов про мир, розмірковує експерт, то дивно, що всі говорять, мовляв, Орбан озвучив російський план, адже насправді це був китайський план. Принагідно він нагадує, що з останніх заяв Пєскова і Лаврова можна зрозуміти, що жодного перемир'я під час проведення переговорів та припинення вогню росія не допустить, а ось Китай якраз говорив про те, що треба припинити стріляти та почати домовлятися.

«Тому це більше спроба була Орбана, напевно, прогнутися перед Китаєм, ніж передати щось від російської федерації. Крім того, слухайте, за всієї поваги до Орбана, він явно не той політик, якого росія чи Китай може використовувати як гінця для того, щоб щось кудись передавати. Ну, немає такого впливу в Угорщини, це треба чітко розуміти. Орбан, звичайно, себе вважає Трампом на мінімалках, але це явно не та історія», - підсумовує Ігор Рейтерович.

Популярні новини зараз
Нові правила субсидій: хто залишиться без допомоги Чоловікам дали 14 днів, щоб з'явитися до ТЦК: хто не встигне – розшук та штрафи В Україні різко зменшилася пенсія: що відбувається, і хто це допустив З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дацюк розповів, де Арестович будуватиме свою політичну кар'єру.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков назвав головну проблему на фронті: «Все це не ефективно».