Цей проєкт реалізувався завдяки зусиллям Музею історії міста Києва, ГО «Музей авангарду», міської влади та мистецької спільноти.

З грудня 2023 року, коли була представлена перша виставка авангардних робіт українських художників, вона значно збільшилась та доповнилась новими роботами. Колекція Музею історії міста Києва була представлена творами, серед авторів яких – світові зірки класичного авангарду початку ХХ століття: Анатоль Петрицький, Вадим Меллер, Олександр Богомазов.

«Музейне зібрання «Український авангард. Еволюція» лиш за останніх пів року поповнилось 31 мистецьким твором, з яких 10 – із фондів Музею історії міста Києва. І це надзвичайно гучні імена авторів класичного авангарду, чиї роботи відомі на весь світ! Особливо ми пишаємось нашою безцінною знахідкою, що стала справжньою перлиною цієї виставки – роботою одного з найвидатніших сценографів XX століття Анатоля Петрицького «Ескіз костюму до опери Джакомо Пуччіні «Турандот». Саме віднайдення цього твору є певною сенсацією у науковому, історичному та культурологічному контекстах», – наголосив куратор проєкту, голова ГО «Музей авангарду» Юрій Комельков.

Відвідати виставку можна буде до 21 липня!

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Донін пояснив, що авангардне кіно, артхаус – це те, на що потрібно мати сміливість, попри можливе несхвалення.

Також Знай.ua писав про те, що Коган розповів, як стати справжнім джазменом.