Про це він розповів в авторській програмі Геннадія Кірії «Увага: Кірія».

«Станом на сьогодні вони нікого не збираються демобілізувати, вони взагалі не бачать, як забезпечити повноцінну ротацію. Ми вважаємо, що це найголовніше навіть з огляду на мобілізацію. Бо зараз, якщо ти потрапив на службу, все - ти туди потрапив, туди є одна дорога, а вихід звідти - або без ніг, або вперед ногами. Так не має бути», - стверджує Дмитро Микиша.

На його думку, охочих йти на фронт було би більше, якби вони знали, скільки протриває їхня служба, який буде їхній соціальний пакет, соціальні гарантії для родин. Адже ж, констатує депутат, коли ти бачиш, що держава пропонує тобі величезний комплекс, це впливає на мобілізацію, і тоді ми нарешті уникнули би цих ганебних викрадень чоловіків на вулиці.

«Тому питання демобілізації, ротації - це питання не виключно того, щоб звільнити тих, хто служить вже понад 2 роки, це питання і наступних воїнів, які мають прийти до ЗСУ, щоб захищати нашу країну», - підкреслює Дмитро Микиша.

Щодо економічного бронювання, зазначає гість програми, то кожен розуміє його по-своєму: одні бачать, що просто щомісяця приносиш гроші і ти не йдеш воювати, другі бачать, що ти працюєш у певній сфері і вона забезпечує життєдіяльність держави, фактично це і є економічне бронювання. Але загалом, констатує він, економічне бронювання багато хто сприймають досить негативно, і справді проблемою є те, що у тих, хто вже служать, такої опції не було.

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Старіков розповів, чому за 20 км від фронту ми садимо квіти, а не риємо окопи.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як допомогти повстанцям у Малі добити вагнерівців.