Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«Питання було не в недружніх країнах, у доларах чи євро. Питання в тому, що росія наполягала на розрахунку у рублях, тобто щоб вони (ред. – індуси) через свій Нацбанк спочатку закупили рубль, і потім у рублях, відповідно, зробили розрахунок. А Індія сказала, що ні, що будемо платити у своїй валюті, у рупіях», - розповідає Олексій Буряченко.

А далі, продовжує гість програми, це призвело до того, що зараз у росіян рупій на суму 39 млрд доларів США. Тобто, констатує він, картина виходить така, що у вас є валюти на 39 млрд доларів США, а обміняти ви її не можете, тому що центральний банк Індії дозволу на це не дає.

На думку експерта, коли Моді приїжджав до москви, путін, очевидно, хотів змінити ці умови закупки нафти, але ж Індія у 2023 році закупила товарів на 61 млрд доларів, їй не вигідно міняти умови. І, знову ж таки, додає він, ми говоримо про мільярди доларів, тому що світова торгівля рахується в доларах, але це рупії, і з цими рупіями у росії велика проблема.

«Вже жартують, що соусу карі у росії буде зараз повно, тому що Індія ж скаже: «Слухайте, купуйте наші товари, реінвестуйте у нашу економіку. Щоправда, ви ці гроші не зможете вивести, тобто ці гроші будуть працювати тут». Ну, путін сам себе загнав, тому що він заробляв не на Сході, він заробляв на Заході, на Європі. А тут виходить так, що із Заходом побили горщики, а Схід каже: «Ну, окей, але…», - підсумовує Іван Ус.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Желіховський пояснив, чи хоче Китай завершити російсько-українську війну.

Також Знай.ua писав, що Семенюк пояснив, як Україні не вляпатися в Будапештський меморандум 2.0.