Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, операція ЗСУ на Курщині значно підняла психологічний настрій українцям, а психологія навійні відіграє таку ж важливу роль, як і зброя. До того ж, додає він, якщо українцям ці події дають позитивний імпульс, то росіяни після цього наступу ЗСУ впали у психологічну яму.

«І війна точиться безпосередньо на російській території, відповідно, інфраструктурні втрати відбуваються у межах російської федерації. Перед тим вся війна точилася на нашій території незалежно від того, з якої лінії фронту руйнувалися інфраструктура. Або з нашого боку, або з боку ворогів, все одно бомбардування іде по українській інфраструктурі, все одно залишки бомб, металу залишаються в українських полях, які рано чи пізно доведеться орати. І в цьому разі перенесення воєнних дій на російську територію безпосередньо означає, що руйнація відбувається на російській території вже», - пояснює Олесь Доній.

Також, зазначає він, наступ ЗСУ на Курщині – це захоплення територій для майбутніх переговорів, тобто додаткова аргументація для територіального обміну. А про переговори, додає експерт, зараз дійсно говорять багато, хоча й тут є нюанси.

«Ризик – це використання тактичної ядерної зброї з боку росії. На щастя, менший ризик, але він є, його потрібно враховувати, тому що з формальної точки зору росія може удари по її території трактувати як напад безпосередньо і задіяти свою законодавчу базу, зокрема і у відповідь на такі дії з використанням тактичної ядерної зброї», - зауважує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чому Мексика відмовляється заарештовувати путіна.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи пройде на Курщині референдум за відокремлення.