Про це він розповів в авторської програми Валерія Савчука «Різні люди».

«Було таке дослідження, що пік нашого нещасливого сприйняття попадає в період 42-43 роки. І навіть точна дата, тому що там 132 країни було задіяно, величезне дослідження, воно попало на 43 роки і 2 місяці, навіть така цифра», - розповідає Олег Чабан.

Як він пояснює, депресія – це біологічний збій роботи головного мозку, де задіяні різні варіанти рецепторів, нейротрансмітерів, серотонін тощо, тобто це біохімічний збій, який проявляється через складові соціальні, соматичні тощо.

На противагу цьому втома, зазначає експерт, яка дуже схожа на депресію, має іншу природу, вона зникає після відпочинку, а от депресія не проходить, коли ти поїв, поспав, зігрівся і відпочив, ти навіть їсти не ходиш, і тебе переслідують негативні думки аж до суїцидальних.

«Це фізичне, психічне і соціальне. Фізичне – це твій стан організму, він безсилий, він ніякий, у тебе слабість, ти не можеш встати, ти не хочеш встати. Психічне – страждання, пустка у душі, обезсилення, відчуття безперспективності, стоп життю, «Чорний квадрат» Малевича, нічого не хочеш. І найважливіший момент – це ангедонія, втрата задоволення від звичного життя, від їжі, телевізора, дружини, все по нулях. І третій компонент – блок суто соціальний, це те, що ти і не виходиш, і не спілкуєшся, і твій улюблений Facebook тобі не потрібний, тебе нічого не тішить, ти не дивишся новин», - пояснює Олег Чабан.

Популярні новини зараз
Потрапили в реєстр – готуйтесь до найгіршого: ухилянтів попередили Половина українців залишаться без пенсії: чому її не виставить на всіх Вартість дзвінків від Київстару змінюється: чого очікувати з 11 вересня "Газмережі" попередили про новий спосіб оплати: стосується кожного споживача
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ланг розповіла, що трапиться з Курськом і Білгородом: «Там навіть розмістяться українські бази».

Також Знай.ua писав про те, що Бюн розповіла, чи допоможуть укріплення росіянам захистити Курську АЕС.