Українці можуть вільно обирати у своїй країні посадових осіб. Але чи означає це, що вони тим самим можуть впливати на прийняття управлінських рішень?

Політичний експерт Михайло Чаплига в відеоблозі «Чаплига без питань» висловлює свою думку про це.

«Українська політика перетворилася в комп'ютерну гру - і вона, як будь-яка гра, затягує. Тут можна змінювати свою точку зору, бути за когось чи проти когось. Вчора ви були проти Порошенка - сьогодні ви за. Вчора ви ненавиділи Юлю, сьогодні її любите. Вчора Гройсман був тираном - сьогодні він великий керманич, а Зеленський - навпаки. Ви самі вже - частина цієї гри, й ви так захоплені, що не хочете з неї виходити», - говорить він.

За словами Чаплига, найважливіше - усвідомлюєте ви, що це не більше ніж гра, імітація. Насправді, хто б не миготів на телеекранах, справжні рішення приймаються за межами України - вона знаходиться під зовнішнім управлінням. Саме звідси походять всі проблеми країни, а все інше покликане лише відвернути увагу від цього факту.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Таке відволікання працює досить ефективно. Так, буває так, що українці усвідомлюють: вони у своїй країні не господарі. Так було, наприклад, після недавнього окрику послів країн G7 з приводу судової реформи. Але на екрані з'являються нові обличчя, нові події - і увагу знову розсіюється.

«Хто викликає у вас сильні емоції, ті й володіють вами. Якщо ви ненавидите, скажімо, Юлю - значить, вона живе вами, вона керує вами. Ви ненавидите Гройсмана - це робить Гройсман. Ненавидите Зеленського - Зеленський. Все це відбувається у вашій голові, вами володіють через найсильніші почуття. Але ж все це - плоска 2D картинка», - підкреслює Михайло Чаплига.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він пояснив, шляхом чого українці можуть зберегти мир у своє країні.

Крім того, Чаплига попередив про небезпеку для України, яку принесе смута в Росії.