Українська економіка тримається на плаву, оскільки ще є приплив робочої сили з сіл в міста і її профіцит.

Про це сказав економіст Олексій Кущ у своєму блозі “Чесний погляд на економіку".

"Чому ще українська економіка тримається на плаву. У цьому плані дуже цікаві дослідження такого відомого економіста, нобелівського лауреата Люїса, який ще в середині минулого століття опублікував дослідження і отримав Нобелівську премію за так звані новаторські підходи до вивчення проблем економік країн, що розвиваються. І він якраз говорить про те, про так звану дуалістичну модель розвитку економік країн, що розвиваються. І описує ситуацію, яка дуже схожа на нашу. Він говорить про те, що в країнах з дефіцитом капіталу ось цей дефіцит капіталу забезпечується припливом або профіцитом робочої сили", - сказав Олексій Кущ.

Він відмітив, що перетікання робочої сили походить з села в місто, а також з провінції в столицю.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"І, відповідно, забезпечується експортом цієї робочої сили за кордон. Тобто, простими словами, поки ще відбувається перетікання населення з сіл в міста і з провінційних міст в столицю, в Київ, економіка ще продовжує рости, ще має якийсь імпульс розвитку. Поки ми експортуємо робочу силу на ринки праці Польщі, Італії, Німеччини - у нас теж є додатковий приплив трудових трансфертів, економіка наша ще продовжує розвиватися. Як тільки цей профіцит або надлишок трудових ресурсів закінчиться, а він неминуче завершиться внаслідок демографічних причин, то ми втратимо ту саму дуалістичну модель і вона схлопнеться", - резюмував економіст.

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, економіст заявив, що без науки і індустріалізації Україна рухається по дорозі до феодального ладу.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що своїми ініціативами Міністерство економіки посилює ситуацію на ринку праці і виганяє бізнес в інші країни.