Політичний оглядач Руслан Бізяєв у своєму новому блозі на YouTube розкрив тему нових торгових шляхів XXI століття і розповів, чому це так важливо для України.

«У квітні 2019 року в столиці Китаю Пекіні відбувся цікавий захід за участю 40 глав держав і урядів, десятків міністрів і представників понад 100 країн світу. На заході були присутні, зокрема, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. Учасники форуму «Один пояс - один шлях» підписали в Пекіні контракти на загальну суму понад 64 млрд доларів», - почав свій блог Бізяєв.

За його словами, в оприлюдненій пізніше спільній заяві світові лідери і міжнародні організації підкреслили, що домоглися «істотного прогресу», внесли вклад в покращення зв'язків між окремими державами і «підвищення рівня життя по всьому світу».

«Що ж це був за такий представницький форум? Називається він «Один пояс-один шлях». Мова на ньому йшла про перезапуск проекту. Перший подібний форум пройшов в 2017 році. Концепція «Нового шовкового шляху» покликана сприяти створенню нових торгово-транспортних коридорів із залученням більш ніж 60 країн Центральної Азії, Європи і Африки. Всього з моменту запуску проекту сім років тому підписи під документами про співпрацю з Пекіном в рамках «Нового шовкового шляху» поставили представники 126 країн і 29 організацій», - продовжив Бізяєв.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він додає, що найважливішим завданням проекту було і залишається створення безлічі альтернативних і безпечних шляхів Європа-Азія.

«Вже зараз ЄС відмовився від нарощування торговельних зв'язків з США і збільшує торгівлю з Китаєм. За підсумками минулого року, Китай став головним торговельним партнером ЄС освоївши товарообіг майже в 590 млрд.євро. США на другому місці з сумою товарообігу 555 млрд.євро. Третє місце в товарообігу з ЄС поки тримає Великобританія: близько 400 млрд.євро, 4 місце отримала Швейцарія з 260 млрд.євро і на 5 місці Росія: з нею у ЄС оборот становить 175 млрд.євро», - стверджує політолог.

Він резюмував, що проблема полягає в тому, що хотіти прокласти новий торговий шлях і зробити це, а потім утримати зроблене - це не одне і те ж.

Нагадаємо, раніше Знай.ua поширив заяву Бізяєва про те, що десятиліття хаосу і безладу твердо і безповоротно вступають в свої права.

Крім того, Бізяєв говорив, що сама по собі пандемія не змінить світ, але вона прискорила системні зміни.