Перед політичною елітою стоять два виклики: потрібно сформулювати нову геокультурну стратегію країни і створити внутрішній баланс.

Про це сказав політолог Андрій Єрмолаєв у програмі “Романенко Бесіди”.

"Я не ставлюся скептично до потенціалу цієї молодої еліти, яка зараз на хайпі, як популярно говорити, взяла державу. Тому що якщо спочатку вони виглядали смішно, ніяково, безглуздо навіть, то зараз вони за ці два роки вирішили для себе дуже важливу проблему - вони освоїли державну машину, як машину управління, придушення, обмеження. І як можуть поки застосовують її. У них, як у всіх молодих, що освоїли або десь навіть надихнулись цими успіхами, бо вони навчилися бити по політичних конкурентах, а політичні конкуренти - це учасники старого СП - тому все так це з тріском і голосно. Але у них два реальних історичних виклики", - сказав Андрій Єрмолаєв.

Він зазначив, що від їх вирішення буде залежати їхня доля, як від правлячої політичної еліти.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах
Показати ще

"Перше - це їх здатність маючи ось цей ось шанс кермувати цією державою, державною машиною, сформулювати не тільки економічні найближчі пріоритети, очевидно, поки економіку не стабілізуєш - машина їхати не буде. Але вона може бути готова до далекої поїздки, якщо буде сформульована чітка нова геокультурна стратегія країни... І друга проблема, яку потрібно вирішити - це після якихось стабілізаційних заходів, які можна вирішувати навіть за допомогою кредитів або затикання дірок - це внутрішній баланс", - додав політолог.

За його словами, зараз еліта керує державою, яка не в змозі сама зшити національно-економічний простір і він все більше локалізується.

Як повідомляв Знай.ua, Загородній зазначив, що заяви влади, що вони не будуть працювати як старі еліти - пафосні.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку Єрмолаєва, політика повинна спиратися на базу, яка народжується наукою.