Футуролог Олексій Толкачов у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» висловився про українські школи.

«Неможливо одним словом охарактеризувати абсолютно всю систему. Тому що як в будь-якому суспільстві, як в будь-якій сім'ї – в сім'ї не без виродка. Тобто, є генії, є відсталі члени сім'ї, і так само в системі. У нас на даний момент є цілі рухи педагогів і шкіл, які, скажімо так, проламують вікно, цілі двері, ворота в майбутнє», - говорить експерт.

На його думку, сучасні українські школи не виконують педагогічних функцій.

«Є школи в Україні, які дійсно дитини розвивають. Але в більшості своїй наші українські школи – це відстійник, який звільняє батьків на денний час від дітей. Це єдина функція. Ніхто нічому там не вчить. Багато вчителів просто самостверджуються, відчуваючи свою владу над дітьми. Багато дітей проходять травмуючу соціалізацію і отримують взагалі травматичний перший сексуальний досвід у школі. Вона нічому не вчить. Але батьки чітко розуміють, що вони вранці дитину відвезли і вони можуть спокійно піти працювати. Увечері дитина повернулася, її поклали спати і все, і батьки знову не зайняті і вільні. Тобто школа не виконує педагогічних функцій», - розповів Толкачов.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Футуролог підкреслює, що змінити школи буде дуже складно, тому що «система завжди буде боротися за звичне».

«Необхідно пророщувати новий формат шкіл і вводити його в маси. І тоді нове витіснить старе», - заявив він.

Експерт вважає, що Україна запізнюється з дистанційним навчанням і цифровізацією освіти. Толкачов стверджує, що нам необхідно змінювати підходи до освіти. Наприклад, проводити уроки у віртуальній реальності.

Раніше Знай.uа повідомляв, що директор столичної школи розповів про складнощі переходу з російської мови навчання на українську.

Нагадаємо, Ламза розповів про резонанс нових освітніх програм.