Як повідомив політолог Руслан Бізяєв у своєму блозі, створюючи головну зброю для бліцкригу, СРСР скористався допомогою США.

Політолог нагадує, що Сполучені Штати Америки негативно ставилися до комунізму, у відповідному світлі виставляли СРСР у своїх ЗМІ та взагалі не визнавали існування цієї держави до 1933 року. «Менш відомий факт те, що саме США побудували або модернізували всі радянські тракторні заводи, причому почався цей процес ще до офіційного визнання СРСР США», - каже він.

У приклад Бізяєв наводить швидкохідні танки з Харківського паровозобудівного заводу №183, автором конструкції яких був Вальтер Крісті, американський інженер. Продаж всієї документації відбувся 1930 року, експерт акцентує увагу на тому, що тоді країни не мали ще навіть жодних дипломатичних відносин. До 1933 року над трактором ще допрацьовували радянські інженери на чолі з Михайлом Кошкіним, але після випуску серія вразила всіх якісно та кількісно, зокрема навіть Гейнца Гудеріана, як каже Бізяєв. Він також радить не сумніватися у походженні Т-34 від танків Вальтера Крісті, адже це питання ґрунтовно дослідили британці.

«І не слухайте ви штатних істориків наших про легкий і застарілий танк», - закликає політолог. Танки БТ, випущені в СРСР кількістю в 7500 штук, достойно діяли та використовувалися з 1936 по 1945 рік. «Танк БТ став дідусем знаменитого плаваючого танка ПТ-76, створеного на підставі ідей досвідченого танка ПТ-1», - відзначає він заслуги цієї технічної розробки.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Бізяєв стверджує, що СРСР продавали свої технічні винаходи не лише США, але й Великобританія, яка була так само налаштована проти комунізму. Тим не менш, закуплені в Англії танки не зазначали успішної модернізації. «До речі, рідний брат БТ-британський А-9 "Крусейдер" - це просто морок якийсь. Англійці вирішили, що "я все зроблю сама", і вийшов скандал. Великий танковий скандал», - каже він.

Нагадаємо, Бізяєв вважає злет і провал Скоропадського – найважливішим уроком історії для української влади.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що пресконференція Зінченка вразила всю Україну.