Політолог Руслан Бізяєв у своєму блозі торкнувся теми Другої світової війни, що почалася 1 вересня 1939 року, і підкреслив, що оголошення Великобританії війни Німеччині відбулося через примус парламенту.

«Першого вересня почалася німецько-польська війна: саме так писали в той день світові газети», - нагадує експерт. Бізяєв розповідає деталі оголошення цієї війни. Зокрема, що о 04:47 віце-адмірал Густав Кляйкамп наказав почати обстріл поляків на Вестерплятті. Він підкреслює, що саме ініціатива цього командира виставила Німеччину агресором, адже, відкривши вогонь, він порушив наказ.

Руслан Бізяєв розповідає далі, що ще першого вересня гаранти Польщі вели певні переговори та влаштовували консультації, але вже наступного дня всі повністю зрозуміли, у якому становищі опинилася країна. Насамперед негативно оцінювали ситуацію в «Польському коридорі» та на лінії річки Млави. Тим не менш, гаранти Польщі, попри угоди, не мали що сказати.

«І тільки третього вересня під тиском парламенту британський прем'єр-міністр Невіл Чемберлен оголосив Німеччині війну», - підкреслює політолог. У цьому плані він позитивно характеризує роботу британського парламенту, зазначаючи, що за його прикладом війну Німеччині оголосила потім і Франція, і решта союзників Польщі. Тим не менш, якби не парламент Великобританії, невідомо, як би далі розвивалися події.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

У розв’язанні Другої світової сучасні історики переважно однозначно звинувачують лідерів СРСР та Німеччини – Сталіна та Гітлера. Тим не менш, Великобританія в цьому питанні не така категорична, і, мовляв, не виключає «розумняк». «Деякі з них вважають, що в міжвоєнний період Британія виростила пса, який потім її боляче покусав. Але ж давно помічено, що іноді краще косити під дурня, ніж під розумного», - підсумовує Руслан Бізяєв.

Нагадаємо, Бізяєв розповів, що доктрини нацизму не існує.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що технічні розробки США модернізували тракторні заводи СРСР.